Turistid jootsid Bahama kuulsad sead surnuks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põrsad ujuvad
Põrsad ujuvad Foto: Facebook

Bahama saared on kuulsad ka oma ujuvate põrsaste poolest, kes koos turistidega armastavad kristallselges vees supelda. 

Hiljuti aga suri mitu siga arusaamatul põhjusel, mistõttu alustati ka uurimist. Siiski on alust kahtlustada, et turistid jootsid sigadele alkoholi, mis sai  loomadele ka saatuslikuks, vahendab Travel and Leisure.

Põrsad ujuvad / facebook
Põrsad ujuvad / facebook Foto: Facebook

«Me näeme sageli inimesi, kes annavad põrsastele õlut, rummi ja sõidavad nende seljas. Me näeme igasuguseid asju,» rääkis üks põrsaste omanikest Wayde Nixon.

«See võib olla ka kohutav õnnetus, et sead sõid midagi keelatut. Ma tean, et siin käib ohtralt rumalaid turiste, kes annavad neile alkoholi, et sigasid purju joota, kuid neid inimesi ei tohi segi ajada reisiagentidega, kes tulevad siia Nassaust ja on sigade suhtes olnud väga hoolivad,» kinnitas uuringu korraldaja Kim Aranha.

Bahama ujuv siga
Bahama ujuv siga Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Uuringu käigus võeti veest proove, et saada paremini aru surma põhjustest. Praeguseks ei ole tulemused laborist veel tagasi jõudnud. Praeguste andmete järgi on hukkunud seitse siga. 

Sigade omanikud teevad koostööd, et seada lahe juures sisse piirangud. Võib juhtuda, et turistidele näidatakse edaspidi põrsaid vaid nööri tagant või paatidelt, kuid ujuma nad enam loomakestega ei pääse.

Põrsad ujuvad / facebook
Põrsad ujuvad / facebook Foto: Facebook

Põrsastest on saanud kiiresti Bahama üks populaarsemaid vaatamisväärsusi. Seda, kuidas põrsad sinna saarele tulid ning end mere ääres sisse seadsid, ei tea täpselt keegi. Põrsad on väga sõbralikud ja nad jooksevad vastu kõikidele külalistele. Samuti käivad nad alati ka paatide juures uudistamas.

Põrsad ujuvad
Põrsad ujuvad Foto: Grand Isle and Resort Spa
Põrsad ujuvad
Põrsad ujuvad Foto: Grand Isle and Resort Spa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles