Hooletu omaniku käest päästetud pit bull sai uue kodu tuletõrjedepoos

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: LAURA SHEPHERD/MERCURY PRESS/Caters News Agency/Scanpix

Ühe New Yorgi linnaosa tuletõrjedepoo sai uue liikme, kes on teistest palju populaarsem. Tegemist on pit bulliga, kel nimeks Ashley ja kel on ka oma Instagrami leht.

Erica Mahnken ja Mike Favor juhivad New Yorgis üht loomade päästmisega tegelevat ühingut. Nad said jaanuaris telefonikõne, milles viidati ühele Staten Islandil asuvale hüljatud majale, kus elas inimene koos koeraga. Helistaja sõnul oli koeraomanik seoses lumetormiga majast lahkunud, ent koera jättis ta maha. Koer polnud mitu päeva saanud süüa, juua ja pidi taluma käredat külma, kirjutab Mother Nature Network.

«Läksime seda maja vaatama, kuid seal polnud kedagi,» rääkis Mahnken. «Maja aknad olid lõhutud ja maja oli väga räpane, igal pool oli väljaheiteid. Koera nahal oli põletusarme, ilmselt oli tema pihta hõõguvat sigaretiotsa vajutatud. Ta oli ka väga kõhn. Aga kõigest hoolimata jooksis koer majast välja väga õnnelikuna.»

Kuna Mahnkenil ja Favoril polnud parajasti võimalik koerale peavarju pakkuda, hakkasid nad oma sõpradele helistama. Muuhulgas helistati ka tuletõrjes töötavatele tuttavatele ja uuriti, kas nemad saaksid koera ajutiselt enda juurde võtta.

Mahnken rääkis, et nad viisid koera tuletõrjedepoosse ja koer muudkui liputas saba. «Kõik tuletõrjujad tõttasid teda tervitama ja koer hüppas, ta oli nii õnnelik ning limpsis kõiki,» sõnas naine. Paar päeva hiljem helistati neile tuletõrjedepoost ja öeldi, et nad tahaksid Ashley endale jätta.

Koerast on saanud tuletõrjujate truu kaaslane, kellele meeldib veeta aega depoo köögis ja ta on isegi väljakutsetel kaasas käinud. Mahnkeni sõnul käivad tuletõrjujad koeraga päevas väga palju jalutamas ja mängivad temaga pidevalt. Koer on ka kenasti kosunud ega näe enam nälginud välja.

Tuletõrjujad annavad Ashley tegemistest teada Instagrami vahendusel ja Ashley on sotsiaalmeedias juba väga populaarseks muutunud. 

 

A post shared by Ashley (@probyash) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles