Tulevasel emal soovitati lapseootuses oma viiest koerast vabaneda

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasedaks jäädes ei peaks koera ära andma.
Rasedaks jäädes ei peaks koera ära andma. Foto: Josep M Suria / PantherMedia / Scanpix

Kui Sanjana Madappa rasedaks jäi, soovitasid sõbrad, pereliikmed ja isegi arst tal oma koertest lahti saada, sest beebi olevat kõige olulisem.

Madappa sellega aga ei nõustunud ning ta käis hoopis koos oma abikaasa Aditya Raheja ja viie koeraga lapseootuse fotosessioonil, näitamaks kui palju armastust vanematel kogu pere jaoks jätkub, kirjutas Life With Dogs.

«Kõikidele nendele inimestele ütlen ma alati, et mitte ilma minu koerteta,» sõnas ta. Naine teenib leiba Indias Bangalore linnas loomade heaks töötavas asutuses ning aastate jooksul on ta enda juurde võtnud nii mõnegi abivajaja. Lemmikud pole mitte lihtsalt loomad, vaid ka osa perest ja nii astuski Madappa koertega tehtud fotosessiooniga vastu nendele inimestele, kes soovitasid tal oma neljajalgsetest sõpradest vabaneda.

«Ma näen varjupaigas liiga palju inimesi, kes loobuvad oma loomast, sest jäävad lapseootele. Mõned ei hooli piisavalt, aga paljud ei tea ka, kuidas loomaga koos edasi elada ning neil pole piisavalt toetust,» ütles ta.

Kui Madappa üritas selgitada last ootavatele peredele, et nad ei pea koera sellepärast ära andma, öeldi talle pidevalt, et tal endal pole lapsi, seega ta ei mõista. Nüüd ta igatahes teab, mida tähendab korraga kõhtu ja koeri kasvatada ning tema arvamus pole muutunud, isegi kui pere soovitas tal koertest lahti saada.

«Ma ei öelnud nendele soovitajatele midagi, lihtsalt noogutasin ja naeratasin, sest mõni kord ei saa arvamusi muuta. See fotosessioon on minu vastus neile,» rääkis Madappa. «Ma ei tea, kuidas inimesed saavad lapse ilmale tuua samal ajal teistest «lastest» lahti saada.»

Fotosessiooni ei võetud ette ainult selleks, et näidata lähedastele oma seisukohta, vaid ka kogu maailmale. See beebi saab armastatud nii päris vanemate poolt kui ka Crediti, Cujo, Diego, Leo ja Munni poolt. Need viis koera olid väga toetavad Madappa keerulise raseduse juures ja see oli just, mida naine vajas, kui ta oli sunnitud voodis lebama.

«Koerad olid alati mu jaoks olemas, eriti kui rasedus raskeks läks,» seletas ta. «Nad istusid minuga vannitoas, kui mul oli paha olla või olid öö otsa üleval, kui mul und ei tulnud.»

Madappa sünnitas vaid nädal pärast pildistamist. Pärast sündimist näitasid koerad, et nemadki võivad olla õrnad ja armastavad Ayani vastu. «Kõige noorem kutsikas magab alati poisi kõrval ja teine tuleb alati joostes, kui kuuleb last nutmas. Nad on nii õrnad temaga ega hüppa kunagi mu peale, kui laps süles või kui beebi oma voodis on. Ma ei pidanud seda neile õpetama, nad lihtsalt teadsid,» rääkis ta.

Ayan on üks õnnelik poiss, mitte kõikidel lastel pole võimalust kasvata üles viie vanema õe-vennaga ja ühtlasi ka parimate sõpradega.

Vaata pilte fotosessioonist siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles