Loomakaitsjad nõuavad riigikogu ees karusloomafarmide keelustamist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Loomakaitsjad korraldavad esmaspäeval riigikogu ees meeleavalduse, et nõuda karusloomafarmide keelustamist.

Organisatsioonide Loomus ja Loomade Nimel korraldatav meeleavaldus toimub Toompeal kella 10–11.30 ehk umbes samal ajal, kui parlamendi maaelukomisjon hakkab arutama Loomuse algatatud pöördumist karusloomakasvanduste keelustamiseks Eestis, teatasid korraldajad.

Loomuse juhataja Kadri Tapersoni sõnul viidi märgukiri ja 10 000 allkirjaga petitsioon riigikokku kaks aastat tagasi. «Oleme paari aasta jooksul osalenud ümarlaudadel ja kohtumistel, helistanud, kirjutanud, kampaaniaid korraldanud, teavitustööd teinud ja eelkõige oodanud. Nimetame seda perioodi juba poliitiliseks eksperimendiks,» märkis ta, kuid lisas, et otsuse venimine on andnud kõigile võimaluse asi enda jaoks läbi mõelda.

«Ükskõik milline otsus komisjonist lähipäevil avalikkuse ette jõuab, loomade kannatused lähevad korda juba nii paljudele inimestele, et ega see rong seisma jää. Südametunnistusega poliitikutel on võimalik teha ainult üks otsus, teist valikut enam ei olegi,» lisas Taperson.

Organisatsiooni Loomade Nimel pressiesindaja Anita Jürsoni sõnul on karusloomakasvatus julm äri, millel pole mitte mingit eetilist õigustust. «Loodame, et maaelukomisjoni liikmed lähtuvad hoolivusest ja õiglusest, mitte kitsa grupi ärihuvidest. See on valik postsovetliku hoolimatuse ja euroopalike väärtuste vahel,» lisas ta.

Kahe aasta jooksul on karusloomakasvanduste keelustamisele toetust avaldanud kõik Eestis tegutsevad loomakaitseorganisatsioonid ja koos nendega peaaegu 70 ettevõtet, rahvusvahelisele petitsioonile on korjatud ligi 38 000 allkirja ja arutelu on tervitanud paljud rahvusvahelised loomakaitseorganisatsioonid, teatasid organisatsioonid ning viitasid ka Kantar Emori uuringule, mille järgi ei poolda 69 protsenti Eesti inimestest loomade farmides kasvatamist ja hukkamist karusnaha saamise eesmärgil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles