Pennsylvania loomaaias sündisid ootamatult jaaguarikutsikad

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmwood Park Zoo Facebooki lehekülg

Jaanuari lõpus teatas Pennsylvanias asuv Elmwood Parki loomaaed, et nende tublid jaaguarid Inka ja Zean on nüüdsest uhked lapsevanemad. 24. jaanuari varahommikul nägid ilmavalgust kaks väikest jaaguarikutsikat. Poegimine oli ootamatu, aga loomaaia töötajad hoolitsevad selle eest, et kutsikatel oleks kõik hästi. 

Inka ja Zean tutvusid teineteisega 2016. aasta oktoobris. Varem olid nad üksteist näinud ainult aia tagant. Kuna nende tutvus oli üürike, siis oli väga ebatõenäoline, et paaritumine nii ruttu toimub. Seepärast oli ka väikeste kutsikate saabumine suur üllatus.

Loomaaed ehitab praegu jaaguaritele eraldi ala ning tahtis Inka Ja Zeani enne kokku viia, kui nad uuele territooriumile lähevad. Keegi ei uskunud, et nad nii kiiresti paarituvad, sest nende esmakohtumine toimus alles oktoobri keskpaigas.

Jaaguarikutsikad on äärmiselt haruldased, sest tegemist on ohustatud liigiga. Inka ja ta väikesed kutsikad, emane ja isane, jäävad mõneks kuuks loomaaiatöötajate valvsa pilgu alla ning avalikkuse silme eest varju. Kui jaaguaride uus ala saab valmis, siis tuuakse nad näha ka külastajatele.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles