Piltuudis: Saudi prints ostis 80 pistrikule lennupileti

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui Redditis hakkas levima foto pistrikest, kes olid lennukis reisijate kohtadel, tekkis paljudel kahtlus, kas foto on ehk võltsitud. Ent tuleb välja, et õige rahasumma eest saab tõesti ka linde sõidutada koos tavareisijatega.

Üks Saudi prints ostis oma 80 pistrikule lennupileti, et linnud saaksid sõidu ajal olla lennuki salongis koos teiste reisijatega. Pärast foto avalikkuse ette jõudmist selgus, et tegemist on lennufirma Qatar Airwaysi lennukiga, kirjutab Seeker.

My captain friend sent me this photo. Saudi prince bought ticket for his 80 hawks. from funny

Ettevõtte PrivateFly esindaja Jordan Oates sõnas, et nende kliendid on lennanud koos minisigade, tavaliste sigade, lindude ja paljude teiste loomadega. PrivateFly pakub reisijatele muu hulgas võimalust paigutada lemmikloom lennukisalongi.

Euroopas ja ka USAs reisivad lennukitega lemmikloomadest kõige tihemini kassid ja koerad. Hiljuti oli näiteks juhtum, kus Suurbritanniast Belgiasse lennanud 11 koera said lennukis tõelise VIP-reisija kogemuse. Ja ühe kassi transportimiseks Edinburghist Pariisi renditi koguni terve lennuk. 

Redditi kasutajate sõnul on aga Lähis-Idas selline vaatepilt üsna tavaline, et pistrikud on lennukis, kuna seal kandis on pistrikujaht väga populaarne. Qatar Airways märkis omalt poolt, et nemad lubavad kõigil reisijatel pistrikke lennukiga sõidutada, see ei kehti vaid kuningliku pere liikmetele. Küll aga on lennufirma poolt limiteeritud see, mitu lindu n-ö tavalennule lubatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles