Omanikest hüljatud koer elas aastaid üksinda metsas

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs Georgia osariigi väikelinnas elas üks koer aastaid kontorihoone taga asuvas metsas. Majas töötanud inimesed üritasid tema elu võimalikult heaks muuta, kuid paistis, et koer eelistab üksinda olla.

Inimesed tõid talle toitu ja mänguasju ning panid talle nimeks Shelby. Metsa puude vahele kinnitati presendist kate, et koer ei peaks vihma käes olema. Metsa juurde kinnitati silte, mis teavitasid inimesi Shelbyst ja koerast räägiti majaomanikuga, kirjutab The Dodo.

Kuigi Shelbyt üritati metsast välja meelitada, et talle paremat elu pakkuda, eelistas kutsa metsas olla. Aeg-ajalt tuli Shelby metsa ees asuvale muruplatsile ja vaatas lähedal paikneva kortermaja poole. Arvati, et Shelby omanikud olid kunagi elanud kortermajas ja ära kolinud, ent koera maha jätnud. 

Eelmisel aastal kavatses Flatt, üks kontorihoones töötav mees, Shelby kinni püüda, et koerale uus kodu leida. Ent mehel oli sel perioodil üsna kiire ja tundus, et Shelbyga pole ruttu, kuna tema eest hoolitseti vähemalt natukene. Eelmisel nädalal juhiti Flatti tähelepanu uuesti Shelbyle, kuna mets, kus koer oli aastaid elanud, kavatseti maha võtta, et selle asemele uus maja ehitada.

Flatt mõistis, et Shelby kodu hävitatakse ja ta asus tegutsema. Kuna Shelby oli harjunud sellega, et talle jäetakse aeg-ajalt metsa äärde toitu, polnud mehel raske koera kinni püüda. Õnnetu koer oli küll mitu aastat metsas elanud, aga ta oli ilmselt mõistnud, et omanikud ei tule talle enam järele ja ta leppis kiirelt mõttega, et peab elukohta vahetama.

Kulus vaid kolm päeva ja arglikust metsas elanud koerast sai taas sõbralik perekoer. «Esimesel päeval oli ta närviline, aga lasi end paitada,» sõnas Flatt. «Kolmandal päeval ta juba hüples rõõmust.»

Shelbyga käidi loomaarsti juures, kus selgus, et koeral on ussid, kuid olukord polnud õnneks väga raske ja Shelby sai ravi. Muus osas oli ta igati terve ja nüüd ka rõõmus kutsa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles