Horvaatia loomapoes elav kass kogub turistide seas kuulsust

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Greta on 9-aastane kass, kes elab Horvaatias ühes Zagrebi linna loomapoes. Poeomanikud leidsid Greta tänavalt, kui ta oli alles kassipoeg, ning lubasid kiisul poes elada. 

Kohalikud inimesed ja turistid peatuvad tihtilugu loomapoe akna ees, et teha pilti nüüdseks üsna kogukast Gretast, kellele meeldib akna ees korvis magada. Vahel astutakse ka poodi sisse, et küsida, kas see kass on elus või mitte. Poeomanikud kinnitavad, et Greta on vägagi elus ja temast on saanud loomapoe maskott. 

Greta on tõeline sülekass ja ta on väga paimaias. Tavaliselt ta sööb hommikul kõhu täis ja siis magab lõunani. Lõuna paiku lõpetab hommikune vahetus töö ja saabuvad uued töötajad ning Greta ajab end üles, et lasta uutel tulijatel end paitada ning maiustusi süüa. Kui tuju on õige, siis tahab Greta isegi mängida, aga kuigi sageli seda ei juhtu. Seejärel teeb ta poes väikse ringkäigu ja naaseb oma korvi, et uuesti uinuda. 

Greta kaalub umbes üheksa kilo ja vahepeal prooviti teda ka dieedile panna, kuid sellest ei tulnud midagi välja. Talle meeldib väga magada ja ta liigub üsna vähe, mistõttu pole ime, et kehakaal on aastatega muudkui kasvanud. Kui ilm on ilus, siis käib Greta ka õues, kuid peamiselt meeldib talle poe ees päikeselaigus mõnuleda. 

Turistid on kassist lausa vaimustuses. Mõned on poeomanikelt lausa küsinud, et kui palju kass maksab ja kas saaks ta ära osta. Temast tehakse tihtilugu pilte. Poeomanikud aga kinnitavad, et Greta on hindamatu. Greta on poeomanike sõnul väga hea kass: talle meeldib paitamine, ta ei küünista ega hammusta ning ta pole poes ühtegi asja ära lõhkunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles