Politseinik kirjutas oma teenistuskoerale liigutava hüvastijätukirja

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Bostoni politseinikul Troy Caiseyl tuli sel nädalal hüvasti jätta oma teenistuskoera Bronsoniga, kes suri. Caisey kirjutas koerale väga liigutava hüvastijätukirja, kus tuletab kõigile koeraomanikele meelde, et lemmikutega tuleb aega veeta seni, kuni selleks on veel võimalus.

Caisey ja Bronson töötasid politseis koos kaheksa aastat ning usaldasid teineteist täielikult. Ent Caisey kirja lugedes on selge, et nende omavaheline suhe oli palju enamat kui pelgalt tööalane, kirjutab The Dodo.

«Bostoni politsei teenistuskoer Bronson suri oma kodus pärast ootamatult haigestumist. Ma kasvatasin teda alates sellest ajast, kui ta oli kõigest kaheteistnädalane ja ta oli minu kõrval, kuni suri 9-aastaselt.

Bronsonil olid kõik omadused, mis peavad heal politseikoeral olema – tal oli palju energiat, ta oli alati tööks valmis, ta oli enesekindel ja heatujuline ning ainult vahel ülbe. Ta sõitis minu kõrval lugematu arv kordi, kui me patrullisime Bostoni tänavatel, ja ma teadsin, et ta oli alati kõigeks valmis.

Meie viimasel koosveedetud õhtul, kui ma mõistsin, et Bronson on kustumas ja lahkub meie seast peagi, veetsin ma temaga aega meie aias – me istusime seal, tema pea minu süles ja ma rääkisin temaga.

Ma ei suuda sõnades kirjeldada seda, kui oluline ta minu jaoks oli, ja kui väga ma jään teda igatsema. Kui te teete oma igapäevaseid asju ja märkate, et koer vaatab teid ning tahaks veidi tähelepanu saada, siis tegelege temaga. Ta ei taha teha muud, kui sulle heameelt valmistada ja sinuga koos aega veeta.

Koerad ei ole meiega igavesti.»

Lemmikloomad on pereliikmed ja nende kaotus pole kunagi kerge, ent nende mälestus elab edasi inimestes, kes neid teadsid ning tundsid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles