Haruldane kassitõug meelitas Londoni näitusele rahvamasse

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Natalia Seliverstova/Sputnik/Scanpix

Viimasel paaril aastal on üha enam hakanud kassisõprade tähelepanu köitma uus ja haruldane kassitõug nimega Lykoi. Londonis toimuvale kassinäitusele meelitas see omapärane tõug lausa rahvamasse, kes tahtsid omapärast kiisut näha.

Kassinäitusel LondonCats tutvustatakse haruldasi kassitõuge ja sel aastal oli nende hulgas ka Lykoi. Lykoi kassid näevad väga erilised välja ja varem nimetati neid lausa «libahunt-kassideks», kirjutab Yahoo!

Neil kassidel esineb geenimutatsioon, mis mõjutab nende karvkatet. Mutatsiooni tõttu on Lykoi kassidel väga omapärane karvkate ja seda tõugu kassi kehal on keerulisem karvu toota. Lykoi kõht ja käpad võivad olla roosat värvi ning karvutud, näol ja seljal on hõredalt karvu. 

Natalia Seliverstova / Sputnik/Scanpix
Natalia Seliverstova / Sputnik/Scanpix Foto: Natalia Seliverstova/Sputnik

Lykoi kassitõugu pole veel ametlikult tunnistatud, kuid internetis ollakse neist kiisudest juba vaimustuses, mis näitab, et see kassitõug võiks väga populaarseks saada. 

Pervez Alexander, kel on koguni kaks Lykoi kassi, sõnas, et tegemist on väga hea iseloomuga kassidega: nad on mänguhimulised, armsad, intelligentsed, sõbralikud ja suured suhtlejad. Ent huvilised peavad arvestama sellega, et taolised kassid maksavad üsna palju: aretajad küsivad praegu Lykoide eest üle 1500 dollari (üle 1400 euro).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles