Kuidas on mustad kassid seotud 13 ja reedega?

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bernd Wuestneck/AP/Scanpix

Mida lähemale jõuab 13. kuupäev, mis satub reedele, seda rohkem võib internetis märgata pilte süsimustadest kassidest. Kas ja kuidas on aga mustad kassid seotud 13 ja reedega?

Musti kasse peetakse tihtilugu ebaõnne toovateks või lausa kurjadeks ja arvatakse, et mustad kassid on nõiakassid. Tegelikkuses elavad aga mustad kassid täiesti tavaliste inimeste kodudes ja need inimesed hoolivad oma lemmikutest väga, mitte ei pelga neid, kirjutab Huff Post.

Kusjuures, nõidade ja maagiaga seostatakse tihtilugu kõiki kasse, mitte ainult musti, kuna kassid tekitavad paljudes inimestes hirmu. Kasside kohta levib erinevaid müüte, üks neist väidab, et kassid imevad väikestelt beebidelt hinge seest välja, ent iga kassisõber teab, et reaalsuses see pole nii.

General/Scanpix
General/Scanpix Foto: General/

Kassid pole kuidagi ära teeninud seda, et neist levitatakse taolisi hirmujutte. Õnneks on palju inimesi, kes neid jutte ei usu, sest kuidas muidu seletada seda, et kassid on koerte kõrval kõige populaarsemad lemmikloomad. Kassisõprade jaoks on kass pereliige ja mustade kasside omanikud ei hoia 13 ja reedel oma lemmikutest eemale.

Harva räägitakse sellest, et kassid mõjuvad tegelikult inimestele hästi. Nad pakuvad tuge ja seltsi neile, kes tunnevad end üksikuna ning kel esineb suhtlusraskusi. Kassi kaisutamine võib alandada vererõhku ja vähendada stressi negatiivset mõju. Üks uuring näitas, et kassiomanikud surevad 40 protsenti väiksema tõenäosusega südamerabanduse tõttu (võrreldes nendega, kel pole kodus kassi). Samuti on teadlased leidnud, et kassi nurrumine aitab inimese paranemisprotsessile kaasa ja võib vähendada paistetust.

Aga kuidas on lugu 13 ja reede ning kassidega? Tõde on see, et kassid pole selle päevaga mingil moel seotud, kui välja jätta inimeste ebausk ja sellest tingitud müüdid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles