Karm lumetorm pani Istanbuli elanikud kodutute loomade nimel tegutsema

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BULENT SELCUK BULENT/SIPA/BULENT SELCUK BULENT/SIPA/Scanpix

Istanbuli tabas viimaste aastate kõige karmim lumetorm, kui üleöö sadas maha umbes 65 sentimeetri paksune lumekiht. Sajad lennud tühistati, inimesed keeldusid kodudest lahkumast, aga mis saab hulkuvatest loomadest?

Loomasõbrad annavad endast parima, et hulkuvad loomad saaksid lumetormi eest soojas kohas varjul olla. Kohalikud kauplejad on poodide uksed loomadele avanud, et kassid ja koerad saaksid soojas magada, kirjutab Bored Panda. 

Üheks selliseks ettevõtjaks on Selçuk Bayal, kes tegi oma väikesest poest ajutise kasside varjupaiga. «Me oleme inimesed ja need loomad on meile usaldatud jumala poolt,» sõnas Bayal. «Meie kohustuseks on nende eest hoolitseda.»

Kuigi loomasõbrad on meest palju kiitnud, on mõned kliendid temaga ka pahandanud. Mees otsustas panna oma poe aknale hoiatava sildi, mis teatab: «Kui sulle kassid ei meeldi, siis ei tasu siia tulla.»

Bayal usub, et kassid on talle tänulikud, et ta pakub neile öömaja ja mehe sõnul on tema poodi teretulnud kõik loomad ning ka inimesed, kel on abi tarvis. 

Kohalikes kaubanduskeskustes on koridoridesse maha pandud papitükid, mille peal kodutud koerad saavad magada. Selleks, et koertel magades veelgi soojem oleks, on neile peale asetatud tekid. Varju alla tulnud koertele pakutakse ka süüa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles