Poest ostetud munast koorus tibu (2)

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled vahel vaadanud poest soetatud mune ja mõelnud, et mõnest neist võiks ka tibu kooruda? Üks rootslane tõestas, et see on tõepoolest võimalik.

Agneta Linge sattus Facebookis nägema videot, kus õpetati, kuidas ära tunda viljastatud kanamuna. Linge sõnas, et pärast video vaatamist tekkis tal tahtmine proovida, kas see on tõesti nii lihtne, nagu näidati, kirjutab The Local.

«Läksin poodi, ostsin kuus muna ja panin need inkubaatorisse. 21 päeva hiljem ilmus Olle,» meenutas naine. Olle, täisnimega Coop Olle, ilmumine oli Agneta Linge jaoks tõeline üllatus. Hetkel pole ta veel kindel, mis soost Olle on, aga sellest hoolimata elab väike tibu Linge juures head elu.

Kuna Olle paistis olevat üksi veidi õnnetu, ostis Linge kanafarmist veel kaks tibu, kes on Ollele seltsiks. Kolm tibu elavad papist karbis, kus neil on piisavalt toitu ja mõnusalt soe elamine. 

Neil, kes pelgavad nüüd poemune süüa, kartes, et iga muna sees on väike tibu, soovitas Linge rahuneda: «Tibu ei saa munas olla, kui muna pole olnud inkubaatoris või kui kana pole sellel istunud.»

Kuna esimene katse läks võrdlemisi hästi, soetas Linge veel mune, mis on nüüd inkubaatoris. Seekord ostis ta munad teistest toidupoodidest ja naise sõnul on tegu viljastatud munadega, seega peaks tulemust nägema paari nädala pärast. 

Coop Ollel on ka isiklik Facebooki-leht.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles