Eesti inimesed ei poolda karusloomafarme ja metsloomadega tsirkuseid

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergey Pyatakov/RIA Novosti/Scanpix

75 protsenti Eesti inimestest ei poolda metsloomade kasutamist tsirkuses ja 69 protsenti ei poolda loomade kasvatamist ning hukkamist farmides karusnaha saamise eesmärgil, selgus Kantar Emori värskest uuringust.

Vastavalt MTÜ loomade eestkoste organisatsiooni Loomuse tellitud küsitlusele ei poolda 82 protsenti naistest ja 67 protsenti meestest metsloomade kasutamist tsirkuses. 81 protsenti naistest ja 55 protsenti meestest ei poolda loomade kasvatamist ja hukkamist farmides karusnaha saamise eesmärgil.

Võrdselt 69 protsenti eestlastest ja venelastest ei poolda loomade kasvatamist ja hukkamist farmides karusnaha saamise eesmärgil. Metsloomade kasutamist tsirkuses ei poolda 83 protsenti eestlastest ja 58 protsenti venelastest.

«Eesti elanike toetus loomade ekspluateerimise lõpetamisele tsirkustes ja karusloomafarmides kasvab iga aastaga. Võrreldes paari aasta taguse uuringuga on karusloomafarme mittepooldavate inimeste arv kasvanud 11 protsendi võrra. 2014. aasta märtsis oli 43 protsenti Eesti inimestest seda meelt, et metsloomi ei peaks tsirkuseetendustes kasutama. Seega on vähem kui kolme aastaga selliste inimeste arv kasvanud lausa 32 protsenti,» kommenteeris Loomuse juhataja Kadri Taperson.

Kantar Emori detsembri lõpus korraldatud üleriigilises omnibus-uuringus osales 854 inimest vanuses 15–74 eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles