Mida teha, kui raketipaugud ajavad lemmiklooma endast välja?

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juba jõulupühade ajal, eriti aga sellele järgneval aastavahetuse ajal ja eel pakub pidutsejatele palju rõõmu ilutulestikurakettide vaatemäng. Mis aga inimesele on meeliülendav vaatepilt, põhjustab pahatihti loomadel suurt stressi ja isegi paanikat. 

Seetõttu paneb Viimsi BENU apteegi juhataja Moonika Markov kõigile loomaomanikele südamele oma neljajalgseid sõpru paugutamise eest kaitsta.

Tuppa ja kardinad ette

Ilutulestiku ajaks – eriti kui seda on hilisõhtusel ajal juba oodata – võiks õueloomad võimalusel tuppa tuua, hoida aknad-uksed kinni ja ka kardinad ette tõmmata. Paha ei tee ka teleri pisut valjemaks keeramine või siis paugutamise ajal kassi või koeraga tema lemmiktegevus või –mäng ette võtta. 

Paanika puhul säilita rahu

Kui aga peaks juhtuma, et satute just saluudi hetkel olema metsas või linnatänaval jalutamas ja loom satub paanikasse, on kõige olulisem omanikuna säilitada igakülgne rahu. Kõige otstarbekam on ise liigselt närvi minemata oma neljajalgse sõbraga koju naasta ja võimalusel üheskoos tuppa minna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles