Mida teha, et oravad linnumaja tühjaks ei sööks?

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Linnumajad paigaldatakse aedadesse tavaliselt selleks, et lindudel oleks talvisel ajal midagi põske pista, aga ilmselt on paljud tähele pannud, et vahel külastavad linnumaja ka oravad.

Oravatele võib aiaposti peale või muusse kohta veidi pähkleid panna, aga linnumaja kaitsmiseks on tegelikult üsna lihtne moodus: tuleb võtta kasutusele vana hea vedrumänguasi. Ingliskeelsetes riikides on see tuntud Slinky nime all. Võib-olla olete isegi kunagi mänginud värvilise plastmassist või muust materjalist vedruga, mida sai näiteks trepist alla lükata.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

See on vahva lelu ja kui see paigaldada linnumaja alla, siis see ei lase oravatel mööda posti linnumajja ronida. Orav üritab vedrust kinni haarata, kuid see põrkub edasi-tagasi ja mööda seda oleks üsna võimatu ronida. 

Samas tuleb tõdeda, et oravad on üsna nutikad loomad. Esialgu võivad nad ju alla anda, aga ilmselt nuputavad oravad peagi mooduse, kuidas vedrust jagu saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles