Päevakäpad: kaks musta sõpra otsivad kodu

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Nurru Ometi / Facebook

Ajutises hoiukodus viibivad Bobo ja Mustikas on õde ja vend, kes saatuse tahtel jäänud ilma peale uut peret ootama. 

Mõlemad on umbes viieaastased, nad on kastreeritud ja steriliseeritud ning neil on kiibid. Toidu suhtes pole nad valivad ning kurjust pole neis kummaski grammivõrdki – olles mõlemad leebe iseloomuga, pole nad kunagi olnud paha peal väljas ega jää vimma pidama. Sülekassiks ja väikeste lastega perre nad paraku aga ei passi – mõlemad küll oskavad küsida ja naudivad paisid (Bobo tuleb imearmsasti õhtul voodisse külje alla kaisutama!), aga sülle võttes on nad sealt läinud.

Foto: MTÜ Nurru Ometi / Facebook

Mustikas on õrnahingeline, elava loomu ja terase pilguga pisikest kasvu kassipreili, kes vajab kohanemiseks aega. Bobo on sotsiaalsem, mõnus paksuke ja rahumeelne kassipoiss, kes laseb maailma asjadel enamasti külma rahuga mööda minna (vaatab lihtsalt oma suurte silmadega otsa, justkui imestades selle kummalise ilmaelu üle). Aga uudishimu jätkub neil mõlemal – nagu kassidel ikka. Kuigi nad ei ütle ära mängust, siis sellega nad pererahvast ei häiri ja öösel oskavad nad kenasti magada. Liivakasti kasutamine on ka selge ja liiva suhtes valivad ei olda.

Kuna kiisud elasid pisikesest peale suure osa oma elust vanatädikese juures ühe katuse all, siis muidugi kõige meelsamini läheks nad ka uude koju kahekesi. Kiisud asuvad Tallinnas. Rohkem infot kasside kohta saab aadressilt 58kassikoju@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles