Kingiidee: meisterda koerale ise jõuludeks erinevaid lelusid

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõni koer armastab erinevaid mänguasju nii väga, et ta närib uhiuue lelu kiirelt katki ja omanik peab minema poest uut tooma. Aga ei tasu kohe poodi tormata, sest tegelikult on kodus piisavalt vahendeid, millest koerale uusi mänguasju meisterdada.

Toome teieni mõned ideed, kuidas võiks koerale ise mänguasju meisterdada.

Kõige lihtsam variant: plastikpudelist närimislelu

Võta tühi plastikpudel ja pista see soki sisse või mässi selle ümber vana T-särk. Pudelilt võid korgi pealt ära võtta, siis on koeral seda mõnusam läbi kanga närida ja pudel krõbiseb hamba all rohkem. 

Kiire ja lihtne: sokikimp

Kui su koerale meeldib pehmeid lelusid hammaste vahel kanda, siis kõige lihtsam variant on kodus kokku koguda kõik üksikud sokid ja need kimpu siduda. Mida rohkem sokke leiad ja kokku seod, seda uhkem.

 

A photo posted by DJ (@djbennettart) on

Kui sul on veidi rohkem aega: T-särgist punutud lelu

Ära viska vanu T-särke minema. Võta üks või kaks vana särki ja valmista neist koerale punutud närimislelu. Lõika särkidest välja kolm võrdse pikkusega riba, seo need ühest otsast kinni ja meisterda tavaline punupats. Seo ka teine ots kinni ja ongi koerale lihtne lelu olemas. 

Kui sul on lisaks särkidele üle ka tennisepalle: tennisepallist ja punutud särgist lelu

Võta vana tennisepall ja lõika sellesse kaks auku nii, et saad sealt umbes sentimeetrise läbimõõduga punutud paela läbi tõmmata. Võid meisterdada vanast T-särgist punutud lelu, nagu eelmises punktis õpetatud, ja selle siis tennisepallist läbi tõmmata. See on ideaalne lelu koertele, kellele meeldib palli taga ajada ja lelu omaniku käte vahelt lahti sikutada.

 

A photo posted by Rô Huyett (@rohuyett) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles