Kassitõud, keda on teistest lihtsam õpetada

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bengali kass.
Bengali kass. Foto: RANI CUCICOV/Caters News Agency

Mõned kassitõud on teistest kiiremad õppijad ja neile meeldib oma oskusi näidata. Kuigi kiisu treenimine või õpetamine võib kõlada keerulise ettevõtmisena, pole see tegelikult üldse nii raske, kuigi eeldab omanikult siiski kannatlikkust.

Loomaomanikele suunatud portaal VetStreet tõi välja viis kassitõugu, keda on teistest lihtsam õpetada. Kas sinu kass kuulub ka nende hulka?

Abessiinia kass

Abessiinia tõugu kassidel on väga akrobaatiline keha, lisaks sellele on nad ääretult intelligentsed ja julged. Abessiinia kass õpib trikid kiiresti selgeks ja ta armastab seltskonda, mistõttu võiks temast saada iga kodus toimuva ürituse tõeline staar. Abessiinia kasse on väidetavalt ka kergem harjutada rihma otsas jalutamas käima.

Foto: Natalia Seliverstova/Sputnik

Ameerika lühikarvaline

Ameerika lühikarvalised kassid on muretud, tolerantsed, kergesti kohanevad, liikuvad, kannatlikud ja intelligentsed. Nad jälgivad inimesi hoolikalt ja on kiired õppijad. Ameerika lühikarvalised kassid reageerivad hästi korraldustele (nt «tule» või «istu») ja nad õpivad kiirelt selgeks ka trikid ning kodus kehtivad reeglid. 

Foto: Vladimir Pesnya/RIA Novosti

Bengali kass

Bengali kass võib vabalt köögis või vannitoas kraani jooksma panna, kuna talle meeldib veega mängida. Kui kodus on akvaarium, võib temast saada aktiivne kalapüüdja. Bengalid on väga intelligentsed, uudishimulikud ja aktiivsed – nad on iga kassitreenija tõeliseks unistuseks, kuid kassiomanikule võivad nad peavalu valmistada, kuna neid tuleb pidevalt lõbustada. Kui bengali kassil hakkab igav ja omanik temaga ei tegele, siis võib kass hakata sahtlites kolama või muid esemeid uurima, mis pole temale mõeldud. 

RANI CUCICOV
RANI CUCICOV Foto: /Caters News Agency

Savannahi kass

Need on targad kassid, kes armastavad vahel ulakusi teha. Näiteks võib seda tõugu kass omaniku äratuskella helisema panna, et varem hommikusööki saada. Ta võib riiulitelt esemeid maha lükata nii, et need tabaks omanikku ja ta võib kraanikausis vett laiali pritsida. Savannahi tõugu kassile tuleks pidevalt huvitavaid tegevusi pakkuda, et tal igav ei hakkaks. Tema ajule ja kehale mõjub hea treeninguna see, kui teda õpetada näiteks rihma otsas jalutama.

Siiami kass

Need ääretult uudishimulikud kassid on targad ja ka nõudlikud. Nad tahavad kaasa lüüa kõiges, mida omanik teeb, aga kui siiami kass on üksinda kodus, otsib ta ise endale tegevust. Siiamid võivad vabalt ka televiisorit vaadata või kraanivee jooksma panna, et veidi sellega mängida. Need kassid kõnnivad ka rihma otsas väga edukalt ja ta võib palli või oksa taga ajada, ent neid ei tasuks kindlasti koertega võrrelda. Tema parim trikk? Õpetada omanikule, kuidas teha seda, mida kass tahab.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles