Kanadalasi hoiatati autosid limpsivate põtrade eest

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lääne-Kanada elanikke hoiatati, et nad ei üritaks suhelda põtradega, kes võivad tulla autodelt soola limpsima.

Alberta provintsis anti välja ametlik hoiatus, milles seisab, et põdrad võivad parklates autode juurde tulla ja neid limpsida. Inimesi manitsetakse mitte põtradega suhtlema ja mitte üritama neid omal jõul autodest eemale lükata, kirjutab BBC.

Soovituslik «põdra jälgimise distants» on 30 meetrit ja autosid limpsivaid loomi tohib eemale peletada näiteks autosignaali abil. Kanada uudistekanali CBC andmetel võib täiskasvanud põder kaaluda üle 400 kilogrammi, seega üks inimene tõenäoliselt ei suudagi põtra autost eemale lükata. Põder võib muutuda ka agressiivseks ja rünnata inimesi või autosid, kui ta peaks ohtu tajuma.

Dr Doug Whiteside Calgary loomaaiast selgitas, et põdrad ja teised metsloomad saavad tavaliselt vajaliku soolakoguse oma toidust kätte. Kui neil jääb aga soolast puudu, siis nad otsivad alternatiive ja üks võimalus on limpsida autodelt soola, mis on teedele libeduse tõttu puistatud ning millest mingi osa kinnitub autode külge. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles