Lõuna-Korea suurimal turul keelati koeraliha müük

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Woohae Cho/AP

Loomasõpradel on põhjust rõõmustamiseks, kuna Lõuna-Korea kurikuulsal Morani turul pole enam lubatud koeraliha müüa.

Seongnami linnaametnik Kang Won-gu ütles kohalikule uudistekanalile antud intervjuus, et alustuseks suletakse tapamajad ja viiakse turult minema koerte puurid. Seongnami linnas asuval Morani turul müüakse igal aastal 80 000 koera, mõned neist elavalt, mõned ka surnult, kirjutab Bored Panda.

Tsiteerides Mahatma Gandhit, ütles Seongnami linnapea Lee Jae-myung, et Seongnami linn astub vajalikud sammud selleks, et muuta Lõuna-Korea kuvandit, kuna «rahvuse tugevust saab hinnata selle järgi, kuidas me kohtleme oma loomi». 

Kohaliku loomakaitse ühingu esindaja ütles, et linn astus olulise sammu edasi, et muuta Lõuna-Korea koeralihaturgu. Samas nentis ta, et lihapoodidel tuleb hoolikalt silma peal hoida ja jälgida, kas nad ikka lõpetavad koeraliha pakkumise ja muudavad oma strateegiat. 

Morani turg on kurikuulus selle poolest, et seal on tapetud koeri väga jõhkratel meetoditel, näiteks on koeri elavalt põletatud, üles poodud või surnuks pekstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles