Pontsakas orav vajas päästjate abi

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vladimir Astapkovich/Sputnik

Münchenis suutis üks pontsakas orav kinni jääda kanalisatsioonikaevu luugis olnud auku. Orava pea ja ülakeha mahtusid kenasti august läbi, ent alakeha oli veidi pontsakam ning orav ei saanud iseseisvalt august välja.

Loomakaitsjad tõttasid oravale kärmelt appi. Õnnetu loomake oli augus sel moel kinni, et ei saanud end üles- ega allapoole liigutada, kirjutab The Local.

Appi tulnud loomakaitsjad ja päästjad määrisid orava oliiviõliga kokku, lootes, et sel moel saab teda kergemini august välja libistada. Selleks hetkeks, kui loomaarst sündmuskohale jõudis, oli orava seisund muutunud veidi halvemaks, kuna tal ilmnesid esimesed alajahtumise sümptomid.

Loomakaitsjate sõnul oli orav üsna jõuetu. Väike loomake üritas end esialgu omal jõul august välja tõmmata, kuid ta väsitas lihtsalt oma esikäpad ära. 

Kuna esimesed katsed orav august välja aidata ei andnud häid tulemusi, otsustati kanalisatsioonikaevu luuk üles tõsta ja seejärel sai loomaarst orava hoopis altpoolt august välja libistada. Oravake viidi loomakliinikusse, kus ta sai nimeks Olivio, kuna ta tilkus oliiviõlist. Olivio on hakanud juba kenasti sööma ja puhkab veidi enne, kui ta tagasi loodusesse lastakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles