Kuulus pitsarestoran loobus põhjapõtrade kasutamisest kullerina

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anton Taibarei/Anton Taibarei/TASS

Tuntud pitsarestoran Domino's teatas mõne nädala eest, et nad plaanivad Jaapanis jõulude ajal kasutada põhjapõtru, et tellimused klientideni toimetada. Nüüd on aga selgunud, et põhjapõtru polegi nii lihtne treenida, kui esialgu arvati.

Domino's teatas eelmisel nädalal, et nad loobuvad põhjapõtrade kasutamisest, kuna loomi on «liiga keeruline kontrollida». Nad avaldasid ka video, kus on näha, kuidas pitsarestorani töötajad üritavad põhjapõtra ohjeldada, kuid see on üsna raske ülesanne. Ka mobiilirakendus, mille vahendusel saab põhjapõdra liikumist jälgida, näitas, kuidas loom arutult ringi jookseb, kirjutab Mashable.

Erinevate katsete käigus selgus seegi, et kuna põhjapõder liigub üsna kaootiliselt, siis ei püsi pitsad tema selga kinnitatud kotis õiges asendis ning nende välimus saab seetõttu kannatada. Lisaks sellele pelgasid mõned põhjapõdrad koerte haukumist ja see häiris nende tööd. Domino's analüüsis olukorda ja leiti, et põhjapõdrad pole piisavalt usaldusväärsed, et neid saaks kulleritena kasutada.

Olukorra päästmiseks otsustas pitsarestoran oma rollerid ära ehtida nii, et need meenutaksid põhjapõtru. Rolleritele paigaldati sarved, kõrvad, koon ja isegi tagumised kabjad. Rollerid on kaetud pehme pruuni kangaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles