Lahe video: bengali kass Müstik näitab ette 35 trikki

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass Müstik.
Kass Müstik. Foto: Lugeja pilt

Bengali kass Müstik hakkas trikke õppima viiekuuselt. Tänaseks on ta aasta ja kümnekuune ning oskab juba üsna palju lahedaid trikke ette näidata.

Müstiku peremees Marek Tšernjavski ütles, et see, kui kiirelt kass triki selgeks saab, sõltub triki keerukusest. Mõne triki õppimiseks on kulunud päev, mõnega on kulunud nädal ja mõni trikk pole Müstikul siiani päris selge. Palju sõltub ka sellest, kui palju on võimalik harjutada ja selles rutiinis igapäevaselt püsida. 

Kui küsida, kas kassile on raske trikke õpetada, siis sellele pole Tšernjavski sõnul ühest vastust. «Sõltub erinevatest nüanssidest: kuidas saada kassi tähelepanu, mis tuju kassil parajasti on, kui palju on kassil ja peremehel kannatust, kui keerulist trikki üritatakse õpetada jne,» lausus ta. Bengali tõugu kassid on väga aktiivsed ja nende energiat peab kuidagi kulutama. Trikkide õpetamine on selleks hea võimalus. 

Nagu varemgi on juttu olnud, siis kinnitab seegi video, et kassile ei pea loomapoest tingimata kalleid mänguasju soetama. Müstiku peremees julgustab kõiki ise kassidele ronimispuid jm huvitavat ehitama. Näiteks need ronimispuud, mida videos on näha, on peremehe enda poolt valmistatud. 

Müstiku tegemistel saab silma peal hoida YouTube'i vahendusel. Video kommentaarides on oodatud ka ettepanekud, mida võiks Müstikule veel õpetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles