Miks ei armasta kassid vett? (1)

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RANDALL HILL/REUTERS

Pole mingi saladus, et kodukassid ei armasta vett ega märjaks saamist. Enamik koeri aga veedaksid võimalikult palju aega just vees mõnuledes. Miks kassidele see ei meeldi?

Kelley Bollen Cornelli ülikooli veterinaarmeditsiinikolledžist sõnas, et põhjuseks võib olla see, et kassi karvkate kuivab kauem kui koera oma ja kuna kassile ei meeldi märg olla, siis tal pole ka piisavalt kannatust, et oodata, millal kasukas on kuivaks saanud, kirjutab Live Science.

Märg kass / Scanpix
Märg kass / Scanpix Foto: SCANPIX

Teine võimalik põhjus on see, et kassid eelistavad olla kindlalt nelja käpaga maapinnal ja neile ei meeldi vees hulpimise tunne. Kui koeri harjutatakse veega juba siis, kui nad on kutsikad, siis kasside puhul seda ei tehta, mistõttu ei saa loota, et täiskasvanud kass vee peale kuidagi vaimustuks.

Muide, mõned koeratõud ongi aretatud selleks, et vees «töötada» ja nende kehaehitus on selline, et neil oleks kergem vees liikuda (nt Portugali veekoer ja Iiri veespanjel). 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles