Vallavalitsuse otsus: kassikari peab kortermaja ümbrusest kaduma

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JOHANNES EISELE/AFP

Pöide vallavalitsus tegi Puka küla kortermaja ümbruses hulkuva kassikarja omanikele ettekirjutuse, mille täitmata jätmisel ootab kasse ees hukkamine.

Vallavalitsus on kohalike inimeste elu häirivate kasside kohta kaebusi saanud juba mõnda aega ja probleemist on loomade omanikega korduvalt räägitud, kuid seni pole see tulemusi andnud, kirjutab Saarte Hääl.

Vallavanem Andres Hanso tõdes, et olukord on seal tõesti päris hirmus: kortermaja ümbruses luusib ringi 11 kassi, kes on küll hästi toidetud, aga nende pidamine pole loomapidamisreeglitega kooskõlas.

Pöide vallas kehtiva kasside ja koerte pidamise eeskirja järgi ei tohi loomapidamine häirida teiste inimeste rahu ja turvalisust ning avalikku korda. Hanso ütles, et kui loomi tähtajaks sealt minema ei toimetata, siis laseb vald kassid kinni püüda ja hukata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles