Lehm tungis pere äraolekul majja

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Daniel Wray/©The Image Works / TopFoto

Austraalias elab lehm nimega Beryl, kes pole kaugeltki mitte tavaline lehm. Näiteks on Beryl veendunud, et ta on hoopis koer, kuna kasvas üles koos kahe kutsikaga.

Sellest hoolimata ei osanud tema omanik Sally Webster aimata, millise üllatuse Beryl talle võib teha. Webster käis korra toidupoes ja koju jõudes märkas, et Beryl oli vahepeal tuppa sisse murdnud ja ootas omanikku elutoas, kirjutab The Dodo.

Webster rääkis, et Beryl üritab igal võimalusel alati tuppa trügida. Kui mõni uks ununeb lahti, siis võib kindel olla, et Beryl on peagi platsis. «Tal on väga hea mälu ja ta on väga tark. Ta teab täpselt, kus tema toit asub sahvris. Aga see, kui ta üksinda elutoas istus, oli mulle täielik üllatus. Ma poleks osanud arvata, et ta end vaiba peal nii mugavalt võiks tunda,» sõnas Webster.

Lisaks sellele, et Beryl on tark, on tal ka head kombed: ta polnud ümber ajanud ühtki asja ja toas oli kõik kõige paremas korras. Beryl oli tuppa tunginud vaid selleks, et pererahvast seal oodata. «Tegelikult ta pole tuppa lubatud, ta on lihtsalt ulakas,» ütles Webster. Naine arvas, et Berylile võivad vaibad meeldida seetõttu, et väiksena armastas ta ühe teki peal magada. 

Beryl sündis 2015. aasta augustis. Tema ema suri, kui Beryl oli kõigest kahepäevane. Webster hoolitses Beryli eest ja toitis teda pudelist. Beryl kasvas üles toas, kuni ta oli piisavalt suur ja tugev, et välja kolida. Kuigi Beryl on juba mõnda aega õues elanud, pole ta ilmselt tubaseid mugavusi unustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles