Delfiinidega tehtud populaarne video tegi loomasõbrad murelikuks

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viktor Drachev/Viktor Drachev/TASS

Internetis on viimastel nädalatel levinud «mannekeeni väljakutse», mis tähendab seda, et tehakse videoid, mille tegelased on täiesti liikumatult. Väljakutsest on osa võtnud paljud inimesed ja isegi mõned koerad, kel on see väga hästi välja tulnud.

Üks delfinaarium otsustas ka väljakutse vastu võtta ja kasutas videos ka delfiine. Video hakkas internetis kiirelt levima, kuid loomasõbrad märkasid, et tegelikult on delfiinide puhul selline käitumine üsna ebaharilik, kirjutab The Dodo.

Ric O'Barry, Dolphin Projecti looja ja 2009. aastal kinodesse jõudnud filmi «The Cove: mere verine saladus» peategelane, selgitas, et vangistuses elavad delfiinid on sunnitud tihtilugu liikumatult paigal püsima ja käsklusi ootama. O'Barry sõnul ei ole selline käitumine aga delfiinidele sugugi loomupärane ja nad teevad seda vaid toidu nimel.

«Kõik delfiinide treenerid, kes selles videos kaasa löövad, võtavad osa odavast reklaamitrikist,» ütles O'Barry. Kaht videos esinevat delfiini hoitakse sabast kinni ja seda ei saa kindlasti pidada delfiini jaoks meeldivaks. 

Esmapilgul võib see ju tunduda süütu videona, kuid tegelikult valmistab paljudele pahameelt see, mis delfinaariumites igapäevaselt toimub. Inimesed näevad neid videoid ja saavad vangistuses elavate delfiinidega koos ujuda ning neile tundub see kõik väga toredana, kuid O'Barryl on neile selge sõnum: «Kõige parem asi, mida inimesed saaksid delfiinide abistamiseks teha, on ignoreerida seesuguseid videoid ja mitte külastada etendusi, kus kasutatakse delfiine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles