Karm juhtum Austraaliast: üksinda koju jäetud kassidest said kannibalid

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainus ellujäänud kass Trooper.
Ainus ellujäänud kass Trooper. Foto: Caters News Agency

Lõuna-Austraalias Adelaide'is leidis aset karm juhtum: naine jättis 14 kassi üksinda koju, aga kuna kassidel polnud midagi süüa, hakkasid nad üksteist ründama ja sööma. Neljateistkümnest kassist on nüüdseks elus vaid üks.

Juhtum leidis aset eelmise aasta septembris, kuid alles hiljuti mõistis kohus endise kassiomaniku loomapiinamises süüdi ja tal pole lubatud enam ühtegi looma võtta. Ainsale ellujäänud kassile nimega Trooper on leitud juba uus kodu ja ta on kenasti kosunud, kirjutab BBC.

Ainus pääseja: kass Trooper. Caters News Agency
Ainus pääseja: kass Trooper. Caters News Agency Foto: /Caters News Agency

Lõuna-Austraalia loomakaitse peainspektor Andrea Lewis sõnas, et see juhtum oli nende jaoks väga raske. «Meie töötajad on näinud väga kohutavaid asju, aga see vaatepilt, mis seal majas avanes, ei unune ilmselt ealeski,» ütles Lewis. Loomakaitsjate tehtud videost on näha, et maja oli seest väga räpane ja põrandal vedeles mitmeid pooleldi söödud laipu. 

Andrea Lewis julgustas inimesi ühendust võtma varjupaikade või pereliikmetega, kui mingil põhjusel peaks selguma, et ise ei saa enam looma eest hoolitseda. «Mitte kunagi ei tohiks niisama minema kõndida ja loomi hüljata,» sõnas ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles