Kas kassid näevad unenägusid?

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kunagi jälginud oma kassi, kui ta on end õndsalt kerra keeranud ja uinunud? Kas kass tõmbleb vahel magamise ajal või teeb hääli? Kas kass võib midagi põnevat või hoopis hirmutavat unes näha?

Arvatakse, et ka imetajatel esineb magamise ajal REM ehk kiirete silmaliigutustega und, mis tähendab seda, et kass võib tõesti unenägusid näha. Teadlased on seda üsna pikalt uurinud ja esimesed uuringud kasside unefaasidest tehti juba 1965. aastal, kirjutab kassisõprade portaal iHeartCats.

Inimesed ei näe alati magamise ajal und ja sama lugu on ka kassidega. Teadlased on arvamusel, et kasside aju on üles ehitatud nii, et nad on suutelised unenägusid nägema ja neid võib esineda täpselt nii sageli või harva kui inimestel. 

Pole teada, kas kassidele jäävad unenäod meelde või kas nad õpivad neist midagi, aga tuleb välja, et kassid on rohkem inimeste moodi kui oskame arvata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles