Vaata, millised kassid vajaksid praegu hoiukodu

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav otsib Kassiabi kaudu hoiukodu.
Gustav otsib Kassiabi kaudu hoiukodu. Foto: Kassiabi

Erinevate kasside varjupaikadega suheldes selgus kõigi vastustest kurb tõsiasi: kätte on jõudnud aeg, mil varjupaigad vajaksid hädasti oma hoolealustele hoiukodusid. Toome teieni mõned lood kassidest, kes vajaksid just nüüd ja praegu hoiukodu.

  • MTÜ Kassiabi

Kassiabi vabatahtliku Anneli Kompuse sõnul on hetkel kaks kiisut, kes vajaksid hoiukodu: Rõzulja ja Gustav. Mõlemad kassid on dieedil ja vajavad päevas kindla koguse toitu, et kaalust alla võtta. Liigne söömine on tingitud stressist, sest kummalegi kassile ei meeldi suures seltskonnas olla. Mõlemad vajaksid kas hoiukodu (või päriskodu), kus nad saaksid ainsa kiisuna palju tähelepanu ja armastust.

Rõzulja ja Gustav
Rõzulja ja Gustav Foto: Kassiabi
  • MTÜ Kasside Turvakodu

Külli Mathiesen Kasside Turvakodust rääkis, et nad on saanud palju abipalveid seos suvilate piirkondadesse hüljatud kiisudega. Turvakodus on ootel mitu kassi, kes vajaksid hoiukodu, kuid kõige kiirem on kahe kiisuga, kes elavad hetkel veel tänaval. Üks on punane ja teine hall. Mõlemad asuvad kohas, kus väga palju inimesi ei ela, kuid kus on üks suurem toitlustusasutus ning ilmselgelt on kiisud lihtsalt autodest välja visatud ja hüljatud, lootes et keegi nad ikka «üles korjab». Turvakodu soovib neile veel enne suurte külmade tulekut kindlasti hoiukodud leida, sest talve nad kindlasti niimoodi üle ei ela.

Foto: Kasside Turvakodu
  • MTÜ Pesaleidja

Pesaleidja kiisudest vajaksid kiiremas korras hoiukodu Briana, Addison ja Lorenzo. Briana on kilpkonnavärviline noor kassitüdruk, kes kaotas ränga haiguse tagajärjel ühe oma silma. Pärast silmaoperatsiooni tunneb ta ennast kassitoas teistest kassidest ohustatuna ja on väga kuri. Inimestega on ta see-eest algusest peale väga sõbralik olnud, poeb sülle magama, nühib vastu põske ja nuiab pai. Briana mingit ravi ei vaja, lihtsalt rahulikku keskkonda, sest kassitoas peab ta tuba jagama umbes 50 teise kodu ootava kassiga.

Briana
Briana Foto: Pesaleidja

Kaks aastat kassitoas elanud heasüdamlik ja rahulik Addisson jääb alati kassivõtjate jaoks märkamatuks, sest ta ei jookse kohe neile vastu. Ta vajabki väga hoiukodu, sest on pikast varjupaigaelust stressis, peidab ennast pesas ja on hakanud teisi kasse kartma. Stressist on ka ta karv kehvemaks muutunud ja see omakorda raskendab tal kodu leidmist veelgi. Vabatahtlike paisid naudib ta väga, seega ta vajabki stabiilsemat keskkonda, kus ta saaks rahulikult päris oma kodu oodata.

Addison
Addison Foto: Pesaleidja

Lorenzo on mõnus vesihall 10-aastane kassihärra, kes naudib üle kõige maailmas inimestega koosolemist, paitamist, mängimist, aga seda on mitmekümne teise isase kassiga koos elades raske igapäevaselt saada. Seetõttu on kiisu stressis ja on näha, et ta igatseb väga koduseid tingimusi, kus ta ei peaks iga päev oma koha eest nii meeletult võitlema.

Lorenzo
Lorenzo Foto: Pesaleidja

Loe, mida tuleks teha, kui soovid mõnele kassile hoiukodu pakkuda!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles