Lugeja kirjutab: koer aitas lapsel tähed selgeks õppida

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tupsu ja päkapikk.
Tupsu ja päkapikk. Foto: Erakogu

Postimehe lemmikloomaportaalis on hetkel käimas lugejamäng, mille raames ootame lugejate naljakaid ja/või omapäraseid lugusid lemmikloomadest. Lugejamängu auhinnaks on fotosessioon fotograaf Elina Kaarneemega. Saime kirja ka Luulelt, kes tutvustas meile oma lemmikut nimega Tupsu.

Viraksaares elab üks väga vahva koerake, kellel nimeks Tupsu. Kuus esimest aastat oma elust pidas ta valvuriametit, aga siis läksime koertekooli. Pärast alushariduse omandamist sai temast  hoopis teistsugune koer. 

Tupsu on suurepärane näitusekoer: Paide, Tallinna ja Tartu näituste võitja! Tartus sai Tupsu lausa peavõidu – kollase diivani.

Tupsu auhindadega.
Tupsu auhindadega. Foto: Erakogu

Kuna koerale meeldib väga pildistamine, siis otsustasime minna fotograafi juurde. Meil oli kaasas oma päkapikk. Panime siis päkapiku ja koera kõrvuti, et teha üks vahva jõulufoto. Päkapikk kukkus kogu aeg pikali. Andsin koerale kehakeelega mõista, et ta peaks nukule lähemale minema. Tupsu tegi kaks külgsammu ja andis siis meile mõista, et tehke ruttu pilt ära. 

Väikestele koertele ikka meeldib trikke õppida. Tupsu naudib eriti seda, kui teen talle mõne tuttava triki ette ja ütlen, et tee järgi. Siis ta nagu mõtleks pisut ja juba ta teebki nii, nagu ette näitasin. Muide, Tupsu aitas ka pere noorimal võsukesel tähed selgeks õppida: koer viis tähekuubikuid lapsele ja laps ütles, mis tähega on tegu.

Tupsu täheklotsidega.
Tupsu täheklotsidega. Foto: Erakogu

Kui me mängime kella tundmise mängu, siis on Tupsu esimesena kohal. Ta istub meie vahel ja mängib kaasa. Tõmbab pakist kaarte, võtab maast pilte. Koos koeraga on mängimine hoopis huvitavam ja lõbusam. Kui käime metsas jalutamas, siis koju jõudes meeldib Tupsule minu jalanõude paelu lahti sikutada. 

Tupsu on 10-aastane väikest kasvu segavereline koer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles