Pildid: haruldased araabia leopardid nälgivad hüljatud loomaaias

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Esam Alabsi for SOS Zoo and Bear/Caters News Agency

Jeemenis paiknev Taizi loomaaed on tuntust kogunud sellega, et pärast pankroti välja kuulutamist jäi loomaaeda sadu loomi, kelle eest enam regulaarselt ei hoolitseta. Loomaaeda jäänud loomad, kelle hulgas on ka väga haruldasi liike, kannatavad nälga ja surevad. 

Väidetavalt elab loomaaias umbes 200 erinevat looma, muuhulgas ka väga haruldased araabia leopardid. Loomakaitsjad võitlevad selle eest, et loomad sisuliselt hüljatud loomaaiast ära tuua, edastab Caters News.

Taizi loomaaias elab hetkel 26 araabia leopardi, kellest kaks on alles pojad, ja selle liigi säilitamine on ääretult oluline. Arvatakse, et leopardidel võib loomaaias toitu jätkuda veel umbes nädalaks ja siis ootab neid uuesti ees näljaperiood, mis võib saada saatuslikuks. 

Caters News Agency
Caters News Agency Foto: Esam Alabsi for SOS Zoo and Bear/Caters News Agency

Taizi loomaaed kuulutas 2015. aastal välja pankroti, kuna sõja tõttu ei käinud seal üldse külastajaid. Pärast pankrotti jäid loomad ilma hooleta. Loomade toitmiseks on kogutud raha ja loomakaitsjad käivad vastavalt võimalustele loomade eest hoolitsemas ning neile toitu viimas. Mõned loomad on suudetud juba loomaaiast ka ära transportida. 

Looduses eksisteerib veel vaid 80 araabia leopardi. Taizi loomaaeda jäänud leopardide olukord on üsna kriitiline, sest ekspertide hinnangul võivad need loomad seal lähinädalatel surra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles