Mis eristab kassisõpru koerasõpradest?

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Marley ja mina».
Kaader filmist «Marley ja mina». Foto: General

Facebookis viidi läbi omamoodi uuring, milles analüüsiti nende inimeste käitumist ja eelistusi, kes postitavad sotsiaalmeediasse pilte kassidest ja/või koertest, viidates sellele, et neil kas on kodus kass või koer või neile lihtsalt meeldivad kassid või koerad. Uuringus analüüsiti umbes 160 000 inimese profiili.

Selgusid mõned päris huvitavad asjad. Näiteks kassiomanikel on keskmiselt 26 sõpra vähem kui koeraomanikel, samas kutsutakse kassiomanikke rohkem erinevatele üritustele. Kassiomanikud on suurema tõenäosusega vallalised, kirjutab Fox News.

Erinevusi täheldati ka selles, millised filmid inimestele meeldivad. Näiteks kassiinimestele meeldivad rohkem fantaasia-, ulme- ja animafilmid, samas kui koerainimesed eelistavad armastusfilme ja kõike, mis on seotud koertega. Facebooki esindajad võtsid filmieelistusi puudutava osa uuringust kokku järeldusega, et kassiomanikel on parem maitse kui koeraomanikel: välja oli toodud kassiomanike lemmik «Kääbik», samas kui koeraomanikele meeldisid «Pohmakas» ja «Marley ja mina».

Veel täheldati seda, et kassiomanikud kirjutavad oma postitustes tihemini, et nad on «väsinud» ja «üksildased», samas kui koeraomanikud kirjutavad rohkem sellest, et nad on «õnnelikud» ja «armastatud». Koeraomanikud vaimustuvad ka kergemini ja kasutavad oma vaimustuse väljendamiseks rohkem omadussõnu nagu «uhke», «õnnistatud», «imeline» jne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles