Fotod: loomaarsti hobi tekitab paljudes kõhedust

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SERGIO RANALLI / CATERS NEWS/Caters News Agency

77-aastane professor Joao Galdino, kes töötab loomade hambaarstina, on viimased 56 aastat tegelenud loomatopiste valmistamisega. Aastate jooksul on ta hobi korras teinud umbes 7000 loomatopist.

Caters News Agency
Caters News Agency Foto: SERGIO RANALLI / CATERS NEWS/Caters News Agency

Galdino, kes õppis omal käel topiseid valmistama, kunstiteoseid saab vaadata Brasiilias Cornelio Procopio linnas asuvas mahajäetud raudteejaamas. Tegemist on turistide seas väga menuka vaatamisväärsusega, mida külastab aastas tuhandeid inimesi. Muuseum on külastajatele avatud vaid argipäevadel ja sealt võib leida nii Brasiilias levinud loomi kui ka neid elukaid, kelle elukohaks on teised riigid. 

Caters News Agency
Caters News Agency Foto: INSTIUTO HARPIA MUSEUM / CATERS/Caters News Agency

Topiste hulgas on mitmeid erinevaid linde, roomajaid, imetajaid ja kahepaikseid. Kõik loomad, kellest Galdino on topised meisterdanud, on talle annetatud Brasiilia loomaaedadest ja loodusparkidest. 

Caters News Agency
Caters News Agency Foto: INSTIUTO HARPIA MUSEUM / CATERS/Caters News Agency

Hoolimata muuseumi populaarsusest, tuleb tõdeda, et tegemist on üsna omapäraste töödega ja nii mõnedki neist on üpris hirmutavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles