Mees kirjeldab, kuidas tal õnnestus grisli rünnakust eluga pääseda

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News Agency

50-aastane Todd Orr postitas YouTube'i video, kus ta räägib üksikasjalikult sellest, kuidas tal õnnestus grisli käest eluga pääseda.

Orri nägu on videos verine ja mehe sõnul on video tehtud kohe pärast rünnakut, kui ta oli teel haiglasse. Orr oli Montana mägedes matkamas, kui teda ründas grislikaru, edastab The Guardian.

«Jah, elu koos karudega pole lihtne,» tõdes Orr videos. Ta rääkis, et oli parajasti metsast hirvesid otsinud, kui märkas grislit koos kahe pojaga aasa teises otsas. Emane karu sööstis mehe poole ja teda ei takistanud ka spetsiaalne karude peletamiseks mõeldud sprei, mida mees õhku piserdas. 

Grisli hammustas Orri kätest ja õlgadest, mees heitis pikali maha ja proovis kaitsta oma kaela. Kui karu minema läks, proovis Orr auto poole liikuda, kuid mõne minuti pärast oli grisli uuesti platsis ja kuigi Orr teeskles taas, et on surnud, vigastas grisli mehe ülakeha. Lõpuks karu lahkus ja mehel õnnestus aasalt oma auto poole liikuda. Ta kõndis peaaegu viis kilomeetrit, et autoni jõuda ja haiglasse sõita. Orri sõnul said viga tema käed, õlg ja üks näopool. «Polnud just mu parim päev, aga ma olen elus,» tõdes ta. 

Kuigi uudistekanalitel ei õnnestunud Orri kätte saada, kinnitas Montana looduse ja parkide eest vastutava ameti esindaja Ron Aasheim, et Orri ründas tõesti grisli. See oli Montanas viies kord, kui inimesed on metsas kokku sattunud grisliga. 

«Iga aastaga muutub see üha tavapärasemaks,» ütles Aasheim. Ta lisas, et kui karu üritas oma poegi kaitsta, siis pole selline käitumine ebatavaline, ent nad sulgevad piirkonna ajutiselt külastajatele ja uurivad rünnaku tagamaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles