Päevakäpp: paimaias Porthos ootab oma inimesi

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pesaleidja / Facebook

Pesaleidjas ootab uut omanikku Porthos, kes on väga paimaias kiisu. Porthost kirjeldab Pesaleidja vabatahtlik, kes on kassiga isiklikult tegelenud. 

«Mõtlesin pikalt, kuidas seda kassi kirjeldada teile, meie sõbrad. Aga kõik sõnad on justkui kõikide kassidega juba öeldud. Midagi erilist ja teistmoodi on nagu raske öelda või välja mõelda. Ja seda ka sellepärast, et Porthos pole sugugi salapärane kass, vaid on kõige lihtsamal moel meeletult sõbralik, paimaias, tähelepanu armastav pehme kasukaga kiisupoiss. 

Vahel teeb meele kurvaks, kui kirjutad imeilusast hoolealusest ja selle kassi vastu ei tunta absoluutselt huvi. Seda seepärast, et elan alati igale oma hoolealusele südamest ja siiralt kaasa, annan endast maksimumi neid kirjeldades ja tuues seega lagedale absoluutselt kõik detailid ning võttes ära inimeste avastamisrõõmu. Seekord ma aga seda ei tee – ma ütlesin, et Porthos on pehme kasukaga, kuid see on kõik. Ma tahan, et tekiks uudishimu inimestes, sest avastamisrõõmu peab alati jääma.

Ma ei valeta oma hoolealuseid kirjeldades ega liialda mingil moel. Ma ütlen ausalt, kas kass on sõbralik või arg; kas ta on tähelepanuotsiv või agressiivne. Porthose kohta ütlen siiralt ja ausalt, et ta on paimaias, sõbralik ja armastab tähelepanu. Kuid ma ei ütle, kas ta on sülekass; kuidas ja millega tema tähelepanu maksimaalselt võita; kuidas ta suhtub teistesse kiisudesse. Ma ütlen vaid seda, et ta käib liivakastis tublisti ja peab seega puhkust.»

Kui sa soovid Porthose kohta rohkem infot, kirjuta tema vabatahtlikule kelli@pesaleidja.ee. Ta ootab kõiki huvilisi ka külla, et teid uksele vastujooksva Porthosega tuttavaks teha. Täida ära ka Pesaleidja kassivõtja küsimustik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles