Loomakaitsja leidis koduukse tagant mitu kastitäit küülikuid

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vitaliy Ankov/Sputnik

Rhode Islandi loomade päästmise ja kaitsega tegeleva ühingu liige leidis ühel hommikul enda kodu eest kolm plastikust kasti. Kastile olid väikesed augud sisse tehtud, mis viitas sellele, et kastis võivad olla elusolendid, kes vajavad õhku.

Naine avas kastid ja leidis kolmest kastist kokku 20 hüljatud küülikut, 50 dollarit ning anonüümse kirja. Kirjas oli selgitatud, kust küülikud on toodud. Nende teekond oli olnud üsna segane, kuid nüüd olid nad sattunud loomapäästja ukse taha, kirjutab The Dodo.

Mõned küülikud olid surnud, ühel polnud kõrvu. Mõned olid angoora küülikud, kuid nende karvkatet polnud ammu korralikult hooldatud, kuigi pikakarvaliste küülikute puhul on see ülioluline. Rhode Islandi loomade piinamist uuriva ühingu uurija Joe Warzycha ütles, et küülikute karvkate oli väga pulstunud ja mõnel loomal oli lahtisi haavu. «Ma teen seda tööd sellepärast, et armastan loomi ja kui ma näen loomi piinlemas, siis see on alati väga raske,» sõnas mees.

Kaksteist küülikut jäi kohalikku loomade varjupaika ja ülejäänud neli toimetati loomade kliinikusse, kuna nad vajasid ravi. Varjupaigas tuli angoora küülikute karvkatet oluliselt pügada, sest seda poleks saanud muul moel korrastada. Varjupaiga töötaja sõnul taastuvad küülikud kenasti ja loodetavasti leitakse neile ka head kodud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles