Suur ja graatsiline kassisiksus

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Aleksandrova ja tema silmarõõm, kaheaastane Euphoria.
Julia Aleksandrova ja tema silmarõõm, kaheaastane Euphoria. Foto: Sander Ilvest

Suur, uhke, graatsiline, väga pikk saba ja rahulik meel – just nii võiks iseloomustada Ameerikast pärit suurt kasvu maine coon’i kassitõugu.

Perearst Julia Aleksandrova ja tema elukaaslane Pavel on oma Mustamäe külje all asuvas uues avaras kortermajas alles vähe aega kassi pidanud. Nagu ka siin elanud. Õnneks on emane Euphoria, kes alles mõni aeg tagasi esimest korda poegis, uute elutingimustega kiiresti kohanenud. Rihmaga õues jalutamas pole veel käidud, aga selles pole ka midagi imelikku – rõdu on nii suur, et sealgi saab jalutada ja värsket õhku hingata.

Euphoria on ülimalt graatsiline kassisiksus eriliselt pehme karva, pika saba (see ulatub tal seljale koolutades õlavarreluuni) ja intelligentse näoilmega. Nuusutab tulijaid põgusalt ja äärmiselt pieteeditundeliselt ning lubab end kohe igas asendis pildistada. Mängib keskendunud pilgul perenaise juuksepaelaga ning vaikset, sugugi mitte vihast kähinat kostab tema suust vaid siis, kui Julia ta poseerimiseks pikemaks ajaks sülle võtab – kassi aeg liigub teisiti kui inimestel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles