Kurva saatusega Donna vajab heade inimeste abi (2)

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul: Donna selle aasta juulikuus; paremal: Donna septembri keskpaigas pärast käpa amputeerimist.
Vasakul: Donna selle aasta juulikuus; paremal: Donna septembri keskpaigas pärast käpa amputeerimist. Foto: Varjupaikade MTÜ

Donna on üks tagasihoidlik emane kutsu, kes on oma lühikese elu jooksul juba kahel korral sotsiaalmeedias figureerinud. 

Juuli lõpus otsisid omanikud Donnale uut kodu, sest pererahval polnud piisavalt aega temaga tegeleda, samuti puudusid koera pidamiseks vajalikud tingimused – sõbralikku ja mänguhimulist Donnat hoiti ketis. Õnneks leiti Donnale kiiresti uus kodu. Rõõmsad olid nii endised omanikud kui ka loomasõbrad, kes aitasid kuulutuse jagamisega Donna uude koju.

Mõne päeva eest hakkasid sotsiaalmeedias levima pildid ühest Läänemaal Koluvere külas ringi liikuvast äärmiselt nälginud ning tõsise käpavigastusega koerast. Selgus kurb tõsiasi: tegu oli Donnaga, kes mõni aeg tagasi uude koju oli läinud. Asja muudab veelgi veidramaks fakt, et Donna «leiti» väidetavalt uute omanike kodu eest. Majast öeldi aga koera leidjale, et koer oli sinna ilmunud sama päeva hommikul, loom ei lasknud kedagi ligi ja nemad ei tea, kellele ta võiks kuuluda.

Donna pärast leidmist septembris (foto: Varjupaikade MTÜ)
Donna pärast leidmist septembris (foto: Varjupaikade MTÜ) Foto: Varjupaikade MTÜ

Tänaseks on politseisse avaldus tehtud ja Donna viibib Pärnu loomade varjupaigas. Donnal oli kõrge palavik ja tõsine käpavigastus ning Pärnu loomaarst pani koerale diagnoosi: aneemia, lihasatroofia, teiste perifeersete spinaalnärvide traumaline vigastus. Kuna vigastus on tohtri sõnul umbes kaks kuud vana, siis päästa polnud enam midagi – Donna elu päästmiseks tuli käpp amputeerida.

Donna taastub operatsioonist, aga tema ravikulude eest tuleb tasuda üsna kopsakas summa: 500 eurot. Seda hinda peab tasuma varjupaik, kuigi koera vigastuses on süüdi hoolimatud omanikud. Kui soovid Donnat aidata, vaata Varjupaikade MTÜ Facebooki-lehte, kust leiad täpsemad juhised. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles