Noored tahavad kasse ja koeri, mitte lapsi (1)

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nüüdisaja noored on algatanud mitmeid uusi trende ja löövad tihtilugu käega vanadele traditsioonidele. Kõige värskem muudatus noorte elustiilis on vast see, et noored täiskasvanud eelistavad laste saamise asemel hoopis lemmikloomi võtta.

Turu-uuringute firma Mintel selgitas välja, et umbes pooltel 30. eluaastates noortel on kodus kass ja 75 protsendil on kodus koer. Noored täiskasvanud ei abiellu enam nii palju kui näiteks 50 aastat tagasi ning nad eelistavad laste saamise asemel hoopis lemmikloomadega elada, edastab The Dodo.

Sotsiaalmeedias ringi vaadates on ilmselt silma jäänud nii mõnedki beebipildid, aga samas on ka palju neid sõpru-tuttavaid, kes jagavad pilte oma lemmikutest ja see kinnitab Minteli uuringu tulemusi. Mõned loomaomanikud on lausa nii agarad, et sobitavad aeg-ajalt oma lemmikloomale kostüüme selga ja teevad loomast siis armsaid pilte.

Noored on ka väga isetud loomaomanikud: 76 protsenti ütles, et nad kulutavad lemmiku peale rohkem raha kui iseenda peale.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles