Viieks tunniks autosse jäetud koerad surid (1)

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannia koeraomanik, 65-aastane Jonathan Theobald jättis oma kolm koerakest autosse ja läks ise viieks tunniks jõusaali. Naastes märkas mees, et autosse jäetud koertest kaks olid juba surnud ja üks hinge vaakumas.

Theobald jättis oma koerad Daisy, Mitchi ja Rascali jõusaali ette pargitud autosse juunikuu keskpaigas. Õhutemperatuur oli sel päeval umbes 19 kraadi. Kui omanik auto juurde tagasi jõudis, olid kaks koera surnud, kuid üks neist veel vaevu elus ja väidetavalt üritas omanik kolmandat koera elustada, kirjutab Daily Mail.

Loomade piinamise vastu võitleva ühingu esimees ütles, et need koerad sisuliselt küpsesid surnuks. «Nad olid ilmselt hirmul, sest nad olid lõksus,» sõnas ta. 

Esialgne lahkamine tõestas, et koerad surid ülekuumenemise tõttu. Ekspertide sõnul ei pea autos minema sugugi palavaks selleks, et olukord muutuks koerte jaoks eluohtlikuks. Kõnealusel päeval oli ilm soe ja õhk veidi niiske, kuid kindlasti polnud liialt palav. Ilmajaama andmetest paljastus, et temperatuur oli sel umbes 16-19 kraadi sel ajavahemikul, mil koerad autos olid. Kui väljas oli sel päeval maksimaalselt 19 kraadi, siis ekspertide hinnangul võis autos temperatuur tõusta kuni 40 kraadini. Ükski autoaken polnud lahti ja koertele polnud jäetud vett joomiseks. 

«Keegi ei jäta oma koera meelega autosse surema. Aga pole mõtet looma tervisega riskida, isegi siis, kui plaanid vaid korraks toidupoodi minna. Me puutume liiga tihti kokku juhtumitega, kus inimesed on koerad enda arvates korraks autosse jätnud ja mõelnud, et loomaga ei juhtu midagi. Nad arvavad, et koer on soojas autos ikka õnnelikum kui üksinda kodus olles,» ütles loomade piinamise vastu võitleva ühingu esindaja. 

Theobald võttis süü omaks ja tunnistas, et tegi kohutava vea. Kohus langetab otsuse 28. septembril. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles