Jääkarud piirasid ilmajaama sisse (1)

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News Agency

Venemaale kuuluvasse Arktika ilmajaama transporditi helikopteriga koeri ja signaalrakette, et eemale peletada jääkarusid, kes on ilmajaama ümber piiranud.

Vene uudistekanali TASS teatel on üks emane jääkaru viimasel ajal veetnud aega täpselt ilmajaama akende all. See seab aga ilmajaamas töötavad teadlased tõsisesse ohtu, kirjutab ABC.

«Ohtlik on välja minna ja meil pole enam vahendeid, et kiskjaid eemale peletada,» ütles jaama juht Vadim Plotnikov. «Oleme pidanud mõned meteoroloogilised vaatlused peatama.»

Plotnikovi sõnul on ilmajaama ümbruses märgatud umbes kümmet täiskasvanud jääkaru, nende hulgas on neli emast, kel on pojad. Jääkarud tapsid ühe ilmajaamas olnud koertest ja töötajaid hoiatati, et nad ei lahkuks jaamast, kui neil pole selleks tõsist vajadust. 

Ilmajaama toimetati juurde kolm kutsikat ja pürotehnikat, millega jääkarusid eemale peletada. Tänu sellele õnnestus jaama töötajatel karud esialgu eemale peletada ja nad saavad jätkata meteoroloogilisi jälgimisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles