Kanadas kõrvaldati ametist loomade kallal vägivallatsenud veterinaar

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kanadas Ontario provintsis kõrvaldati ajutiselt ametist veterinaar, kes oli väidetavalt kägistanud ja löönud talle usaldatud loomi.

Dr Mahavir Singh Rekhi kõrvaldati tööst kümneks kuuks pärast seda, kui Ontatio veterinaariakolledž leidis, et mees on süüdi loomade väärkohtlemises. Rekhi vägivallatsemine on jäädvustatud mitmele videole, kus on näha, kuidas arst loomi kägistab, lööb ja karmilt korrale kutsub, edastab CTV News.

Videod on tehtud nelja Rekhi endise alluva poolt kolme aasta vältel. «Seda peab oma silmaga nägema, et uskuda. Kui ma esimest korda neid videoid nägin, hakkas mul halb,» rääkis Jessica Hamilton, kes on üks Rekhi endistest kolleegidest. Ühes videos võttis Rekhi näiteks tuimestuse all olnud kassi sülle ja viskas looma vastu kappi. 

«Tänase päevani tunnen ma end süüdi, et varem midagi ette ei võtnud,» ütles Hamilton läbi pisarate. «Aga ma pole kunagi varem sellist kurjust näinud. Ma olen seetõttu veetnud mitmeid unetuid öid.»

Rekhi alluvad ja kolleegid teavitasid Ontario veterinaariakolledžit arsti tegevusest 2014. aastal ja esitasid ka õõvastavad videod. Kuigi selle aasta augustis otsustati mees tööst kümneks kuuks kõrvaldada, saab Rekhi taodelda kõrvaldamise vähendamist neljale kuule, kui ta käib vajalikel seminaridel. Kui see peaks nii minema, siis saab arst loomi ravima asuda taas selle aasta detsembris.

Endiste alluvate ja kolleegide arvates on töölt ajutiselt kõrvaldamine võrreldav vastu näppe löömisega. «Selle eest peaks vangi minema,» ütleks üks Rekhi endistest kolleegidest. «Seadus kohustab teda loomade eest hoolitsema, ta andis vande. Ta ei tohiks neid sel moel kohelda.»

Hamilton, kes on isegi jäänud mitmele videole, kuna töötas sel ajal Rekhi abilisena, on oma silmaga pealt näinud, kuidas arst chihuahua't kägistas. «Ta lihtsalt haaras koera ja hakkas teda kägistama. Koer oli... suremas,» meenutas naine. «Ma küsisin temalt, miks ta nii teeb ja ta vastas, et koer on selle ära teeninud.»

Hamilton ja teisedki loomakliiniku töötajad üritasid korduvalt loomi Rekhi käest ära võtta, kuid mees ei kuulanud teisi. Vahel oli tema käitumine aga niivõrd šokeeriv, et kolleegid ei suutnud midagi teha. «Ta ütles, et kui loomi karmilt kohelda, siis nad käituvad edaspidi paremini, et nad saavad oma õppetunni,» sõnas üks kolleegidest. «Ja loomad mäletasid teda. Kõik loomad, kes olid temaga varem kokku puutunud, pissisid kliinikusse jõudes.»

Uudistekanali andmetel õppis Rekhi loomaarstiks ühes India ülikoolis ja alates 1999. aastast on ta töötanud Ontarios. Kui mees uuesti tööle asub, siis hakatakse teda regulaarselt kontrollima ja üllatusvisiite tegema, kuid mehe endiste kolleegide sõnul peaks seda asja põhjalikumalt uurima. 

«Ma loodan, et kui need videod jõuavad avalikkuse ette, siis keegi ei vii enam oma loomi tema juurde. Ma loodan, et tema usaldusväärsus saab nullitud,» ütles Hamilton. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles