Loomaaed kutsub ninasarvikupäeva tähistama

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos

22. septembril tähistatakse üle maailma rahvusvahelist ninasarvikupäeva. Päeva keskmes on kõik viis alamliiki: musta ehk teravmokk-ninasarvik, valge ehk laimokk-ninasarvik, Jaava ja Sumatra ninasarvikud. Tallinna loomaaias toimub ninasarvikupäev sel aastal aga 25. septembril.

Rahvusvahelise ninasarvikupäeva tähistamisele pandi alus juba 2010. aastal, juba järgmisel aastal kaasnes suur rahvusvaheline tähelepanu. Päeva eesmärgiks on on eelkõige tõmmata tähelepanu ninasarvikutele ja neid puudutavatele küsimustele maailmas. Tänaseks on sellest välja kasvanud ülemaailme koostöö, mis koondab ninasarvikute oleviku ja tuleviku pärast mures olevad mittetulundusorganisatsioone, loomaaedu, erinevaid organisatsioone ja ettevõtteid. 

Ninasarvikupäevaks on loomaaiakülastajatele loomaaia territooriumil ette valmistatud loodushariduslik-sportlik orienteerumisrada. Lisaks sellele saavad huvilised keskkonnahariduskeskuse saalis vaadata mitut põnevat Aafrika-teemalist filmi.

Täpsema päevakava leiab loomaaia kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles