Tsirkuses pimedaks jäänud elevant naudib oma uut elu

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ramil Sitdikov/Sputnik

Elevant Lucky hakkas tsirkuses tööle siis, kui ta oli kõigest 4-aastane. Paar aastat hiljem tekkis tal tõsine silmapõletik, kuid sellest hoolimata pidi loom edasi töötama.

Tsirkuse eredad tuled muutsid Lucky silmapõletikku vaid hullemaks ja lõpuks jäi elevant täiesti pimedaks. Aga ka siis, kui ta enam ei näinud, ei halastatud talle ja elevant pidi jätkama tööd tsirkuses. Lõpuks, kui ta pensionile jäi, sai ta mõnda aega puhata, ent pensionipõlve pidi Lucky veetma ketis olles, kirjutab The Dodo.

Kui Lucky 2013. aastal viimaks tsirkuseomanike käest päästeti, oli loom enam kui valmis uut elu alustama. Nüüd veedab Lucky oma päevi Tai varjupaigas ja ta on seal meeletult õnnelik. Lucky võib olla pime, aga nüüd, kui ta on lõpuks vaba, on ta enesekindlam kui kunagi varem ja see, et ta ei näe, pole talle veel takistuseks saanud.

Lucky on leidnud endale ka kaks parimat sõpra, Bua Loy ja Mae Bon Ma. Lucky ei lähe kunagi oma parimatest sõpradest väga kaugele. Pärast pimedaks jäämist on elevandi teised meeled palju tundlikumaks muutunud ja ta tajub alati, kui tema sõbrad on haiged või vajavad abi.

Lucky nooruspõlv oli küll üsna raske, kuid see pole takistanud tal pensionipõlve täiel rinnal nautimast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles