Naine võttis puhkusereisilt leitud vigastatud koera koju kaasa

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kiara Ijzendoorn käis perega puhkamas Kreeta saarel ja leidis ühe õnnetu koera, kelle selgroog oli vigastatud. Naine hoolitses koera eest ja taipas, et sellest koerast peab saama tema uus lemmikloom.

Ijzendoorni sõnul leidsid nad koera autoteelt lamamast ja koer suutis end vaevu liigutada. «Tema jalg oli täielikult halvatud. Tal oli seljal suur kühm ja hiljem selgus, et ta selgroog oli katki,» rääkis naine. Naise sõnul peatasid nad auto kinni, et koer roomaks autoteelt ära, ent loomake ei suutnud end eriti liigutada, kirjutab The Dodo.

Ijzendoorn uuris välja, et koer oli elanud ühes lähedalasuvas farmis, ent tal polnud omanikku. Farm oli tühi ja koerake elas räpases laudas täitsa üksi. Naise süda murdus ja ta mõistis, et peab kuidagi koera aitama.

Paari järgneva päeva jooksul käis naine korduvalt farmis koera vaatamas ja andis talle süüa. Ta pani koerale nimeks Fos, mis kreeka keeles tähendab «särav». Fos oli iga päev väga õnnelik, kui nägi oma uut sõpra, hoolimata sellest, et seljavigastus tegi talle palju haiget. Fos oli väga armas ja tore koer ning Ijzendoorn mõistis, et nad ei saa seda koera maha jätta.

Naine pöördus koeraga kohaliku loomakaitse poole ja temast sai ametlikult koera uus omanik. Loomaarst vaatas Fosi üle ja tegi kindlaks, et ilmselt on koer kannatanud füüsilist vägivalda. Tema vigastusi raviti ja paar päeva hiljem lendas Fos koos uue perega oma uude koju Hollandis.

Täna läheb Fosil juba tunduvalt paremini, kuigi tema selg veel paraneb. Ijzendoorni sõnul kõnnib koerake juba palju paremini ja tema seljal pole enam nii suurt kühmu. Uue omaniku sõnul pelgab koer vanemaid mehi ja mõningaid kasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles