Maailma kuulsaimad lemmikloomad – mis on neist saanud?

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pahur kass» Tardar Sauce.
«Pahur kass» Tardar Sauce. Foto: Russ Elliot/AdMedia/SIPA/Russ Elliot/AdMedia/SIPA

Aastate jooksul on ikka esile kerkinud paar lemmiklooma, kellest räägitakse rohkem ja keda kõik mingil põhjusel teavad. Mis on neist tänaseks saanud?

Toome Reader's Digesti abiga teieni maailma kuulsaimate lemmikloomade lood.

Obamade koer Bo

Üks esimesi asju, mida president Obamalt tema kõige esimesel pressikonverentsil küsiti, oli see, mis tõugu koera nad plaanivad võtta. Isegi uudisekanal CNN pühendas tunde sellele, et kaasa elada Obamade perekonna lemmiklooma otsingutele. Lõpuks otsustati Portugali veekoera kasuks ja nimeks pandi talle Bo. Bol on tänaseks ka kaaslane nimega Sunny, kellega nad veedavad lõbusasti aega Valges Majas.

Bo ja Sunny (Reuters)
Bo ja Sunny (Reuters) Foto: HANDOUT/REUTERS

Michael Jacksoni šimpans Bubbles

Michael Jacksoni lemmikloom šimpans Bubbles kandis tihtilugu samasugust kostüümi nagu tema maailmakuulus omanik, ent pärast Jacksoni surma pole šimpansist enam midagi kuulda olnud. Tegelikult ilmnes Bubblesiga probleeme juba enne Jacksoni surma. Mõne allika väitel oli suurimaks probleemiks see, et Bubbles oli armukade ja muutus Jacksoni esimese poja Prince Michaeli suhtes agressiivseks. Igatahes visati šimpans Jacksoni Neverlandi kodust välja ja rohkem ta oma jalga sinna ei tõstnud. Väidetavalt üritas Bubbles 2003. aastal enesetappu sooritada. Täna elab ta ühes loomade varjupaigas.

Paris Hiltoni koer Tinkerbell

Paris Hiltoni chihuahua Tinkerbell on selles mõttes eriline koer, et tal on lausa välja tulnud oma elulooraamat. Tinkerbelli võis sageli näha Paris Hiltoni tõsielusarjas «A Simple Life» ja väidetavalt oli just Paris Hilton see, kellest sai alguse koera kui aksessuaari käes kandmine. Tinkerbell oli äärmiselt hellitatud koer ja ta elas Beverly Hillsis. Tinkerbell suri 14-aastaselt vanadusse.

(Most Wanted Pictures)
(Most Wanted Pictures) Foto: Pat Vethsouvanh/Most Wanted Pictures

Lammas Dolly

Dolly sünd oli ilmselt ainus kord, kui kogu maailm tundis huvi ühe lambatalle sünni vastu. Dolly oli nimelt esimene kloonitud lammas. Dolly veetis suurema osa oma elust Roslini instituudis, kus teadlased jälgisid huviga tema arengut. Teadlased märkasid, et Dolly vananes ebatavalise kiirusega, juba 5-aastaselt kimbutas teda artriit ja tal oli probleeme ka kopsudega. Dollyle tehti eutanaasia 2003. aasta veebruaris. 

1997. aastal tehtud foto Dollyst (AP)
1997. aastal tehtud foto Dollyst (AP) Foto: PAUL CLEMENTS/AP

Clintonite kass Socks

President Clintoni perekond võttis kassi nimega Socks 1991. aastal ja kuus ilusat aastat sai Socks nautida Valges Majas lemmiklooma rolli. 1997. aastal võttis perekond aga labradori retriiveri nimega Buddy. Socks ja Buddy vihkasid teineteist. Bill Clinton ütles naljatades, et tal on isegi iisraellaste ja palestiinlastega lihtsam läbirääkimisi pidada kui Socksi ja Buddyt lepitada. Clintonid kolisid Valgest Majast välja 2001. aastal ja võtsid Buddy kaasa, kuid Socks anti Clintoni sekretärile.

Clintonite kass Socks (AP)
Clintonite kass Socks (AP) Foto: Marcy Nighswander/AP

«Pahur kass» Tardar Sauce

«Pahur kass», kes on internetis tuntud kui Grumpy Cat, sai kuulsaks paar aastat tagasi ja ta illustreerib mitmeid populaarseid meeme. Omapärase näoga kass on koos omanikega käinud mitmed telesaates ja on teeninud üsna märkimisväärse summa. 2016. aasta kevadel levis internetis kuulujutt, et Tardar Sauce on surnud, kuid see osutus väljamõeldiseks. Nagu igal õigel kuulsusel, on ka Tardar Sauce'il oma esindaja, kes kinnitas, et tegemist oli Twitteris levinud kuulujutuga ja et kass on rõõmsalt kodus ning mängib oma venna Pokeyga. 

(AP)
(AP) Foto: /AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles