Vaata, millised fotod valiti aasta loomafoto finalistide hulka

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: /Caters News Agency

Rahvusvahelist aasta loomafoto konkurssi korraldab Londonis asuv riiklik ajaloomuuseum ja sel aastal toimub konkurss juba 52. korda.

Täna avaldas muuseum need fotod, mis on valitud finalistide hulka. Näitusel osalenud sadat parimat fotot saab oma silmaga imetleda alates 21. oktoobrist Londoni ajaloomuuseumis. Korraldajate sõnul illustreerivad fotod hästi seda, kui mitmekülgne on meie planeet ja kui tähtis see on, et me seda hoiaksime, vahendab Lonely Planet.

Konkursil osalevad igal aastal fotograafil üle maailma. Sel aastal saadeti konkursile üle 50 000 foto 95 erinevast riigist. Osalejate hulgas on nii profifotograafe kui ka amatööre. 

Võidupildid valitakse loomingulisuse, originaalsuse ja tehnilise raskuse järgi. Žüriisse kuuluvad erinevate riikide eksperdid. Pärast Londoni ajaloomuuseumis toimuvat näitust lähevad parimad fotod näitusetuurile erinevatesse riikidesse. 

Vaata parimaid pilte Bored Panda lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles