Ühe päeva jooksul leiti Eestimaa eri paigust kaks poodud koera

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestimaa Loomakaitse Liit teatas oma veebilehel, et 27. augustil leidsid juhuslikud möödakäijad Pärnumaalt silla külge aheldatud suuremat kasvu koera, kes oli surnud. Samal päeval leiti poodud koer ka Saaremaalt.

Pärnumaalt leitud koer oli aheldatud Ilvese külas Allika talu ja Põlluaasa elamu vahelise Reiu jõge ületava väikese silla külge. «Surnud koer leiti Põlluaasa elamupoolselt kaldalt ja ta kaelas oli kaelarihm, mille külge oli omakorda kinnitatud metallist kett, millega loom oli silla külge aheldatud,» ütles loomakaitse liidu juht Heiki Valner.

Valneri sõnul pole kahtlustki, et koer oli spetsiaalselt kõrvalisse kohta hüljatud ja surema jäetud. «Algselt arvasid kohalikud, et loom suri janu ja nälja tõttu, aga veel hiljuti oli tänu vihmadele koera leidmiskohas veetase palju kõrgem ja sestap ei saa välistada ka uppimissurma.»

Loomakaitse Liit tegi avalduse politseile paragrahvi alusel, mis käsitleb looma julma kohtlemist. Tegemist oli juba teise juhtumiga, mis samal päeval aset leidis, sest ka Saaremaalt, Lääne-Saare vallast, Nõmpa küla lähistelt leiti poodud kutsikas.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja Ruth Vilusaar kinnitas, et mõlemast juhtumist on politseile teada antud. Saaremaalt leitud koera juhtumi osas alustati kriminaalmenetlust juba laupäeval, 27. augustil. Pärnumaalt leitud koera juhtumis veel menetlust alustatud pole, kuid seda tehakse peagi. 

Politsei ootab seoses mõlema juhtumi menetlemisega tähelepanelike inimeste abi. Lisainformatsiooni saab edastada:

Saaremaa juhtum: kaido.vahter@politsei.ee või telefonil 506 5800.

Pärnumaa juhtum: yllar.kytt@politsei.ee või telefonil 5342 0702.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles